Vecka 39 ( 38+0)

Vecka 39

Barnet:

Hjässbjudning

De allra flesta små har nu huvudet nedåt och hakan in mot bröstet. Det läget kallas kron- eller hjässbjudning, och är den vanligaste förlossningspositionen.

Vid det här laget är det lite lugnare i magen. För det första har hon eller han inte mycket plats att röra sig på. Rörelserna känns mer som knuffar eller stötar nu. För det andra sover bebisen mer för att samla kraft inför förlossningen.

Mamman:

Låt förlossningen börja snart

Sover du oroligt och vaknar ofta? Det gör de flesta kvinnor mot slutet. Det sägs att det är kroppens sätt att förbereda sig på vad som komma skall – en bebis som vill äta dag som natt.

Hur man känner sig de sista veckorna är individuellt. En del kvinnor känner sig nere, börjar grubbla, lider av humörsvängningar och är allmänt rätt svajiga. Andra kvinnor får världens energikick och börjar storstäda, baka och/eller laga massor av mat. Det kan vara den där bobyggarinstinkten som slår till; att allt ska vara i ordning när bebisen kommer.

4 Februari - Städ och spackling, lungt hemma

Igår var jag och Jesper och städade och spacklade i lägenheten :), mamma hjälpte till på dagen med efter vi gått till stan och ätit så gick hon och schellke hem till scherllke o tog det lungt, medans jag o jepper fortsatte hem till oss och åt semla och tittade på tv för att sen fortsätta att spackla toaletten.

Idag ska jag bara ta det lungt, för att sedan imorgon åka in till lägenheten igen och fortsätta med städning och spackling/målning.

Det tar ju lite tid då man inte är lika snabb som förrut, har ju en stooor mage nu och kan inte göra saker som innan :), men men det får ta den tid det tar.

Vi vill inte flytta in för mkt saker osv innan det mesta är klart, skönare att ha målning och städning klart och sedan börja flytta in saker.

Men idag är det forsta gången som Jesper ska sova där inne för han slutar sent och börjar tidigt och för att komma i tid är det bäst att han sover där inne. Kommer sakna min lille plutt, han ska vara inne till söndag kväll, förhoppningtsvis kommer han hem då.

Jeppej va så gullig idag, han skulle egentligen ta bussen, han gick till bussen o allt som han skulle , men så kom han tillbaka o sa att han kunde åka med min pappa in ist när han skulle in till jobbet, då blev jag glad, fick vi lite mer tid ihop :D

Min lille plutt <3 Han är bäst!1 Februari - lägenhet och 2 år & 7 månader <3

Idag står vårat namn på brevlådan/lägenheten :D .. vi hämtade nycklarna redan igår men det var idag som den verkligen är våran :D

Så vi började redan städa igår och fortsatte idag för det va inte speciellt städat .. men vi får ju reducering på hyran med, till och med hyresvärden kom och kollade och han tyckte det va skitigt.

Imorgon ska jag bara va hemma och sedan på torsdag blir det att åka in igen och fortsätta.


Idag firar jag och Jesper 2år och 7 månader tillsammans :D, vi firar även 1år och 7 månaders förlovning :D
Jag och min lilla plutt, den bästa som finns, vad skulle jag göra utan honom. Han är mitt allt! <3
Profilbild=bloglovin nu