29 Januari - Födelsedags firande 25 år

Idag har jag,jeppe, mamma och pappa varit på födelsedags firande, det var Caroline som fyllde 25 år.
Grattis :D

Vi åt massa gått, 2 smörgåstårtor, sen en jätte fin och god tårta med jordgubbar och grejer och sedan kakor såklart :D

När vi kom hem igen fortsatte jag att skriva inköpslistor. Alltid bra att planera vad man ska köpa.

Sen spelade vi lite kinect med, eller jag spelade bara lite, nella och jeppej spelar än :D, pappa och mamma var även med haha.. ser ju bara för roligt ut ^^

Nu ska jag nog sova snart, börjar bli sent för mig och bebis i magen ;P


26-28 Januari - Ikea och tapet val

onsdags den 26e så var jag, mamma och pappa på Ikea och jag köpte massa saker till Nya lägenheten :D sen Lite saker till bebis med.. sen fick jag lite av mamma med :D

Jag har kommit på att om jag inte äter typ jämt .. och ist väntar nån/några timmar emellan jag ätit så kan jag helt plötsligt bli "yr" i skallen och måste sätta mig ner och ta nått att dricka eller äta.. tror det är blodsocker fall eller vad det heter. jag fick det den 25e och den 26e, men det går över ganska snabbt när jag fick i mig något.. ex äppeljuice.

Den 27e var jag och Jesper på botorget och valde tapet till vardagsrummet, det vart en brun färg.. fanns ju inte mega mkt att välja mellan precis. Vi ville ju ha brun så den bruna vi valde va perfekt.. iaf på den lilla snutten tapetprov vi såg haha xD sen vet man ju inte ur det ser ut på en större yta.
Sen väl hemma gick vi ner i källaren och tog och ställde fram de kartonger som vi ska ha med till lägenheten.. och kan ju säga att det blev en hel den kartonger, men hellre mkt saker som jag samlat på mig i några år än att behöva köpa allt nytt nu när man ska flytta.. man tjänar ju på att köpa lite då o då :)


Idag den 28e ska jag bara ta det lugnt de behövs för jag e trött i kroppen nu.. måste ju tänka på att jag inte kan gör/orka med lika mkt som innan jag va gravid.. jag e ju liksom i 9e månaden och 37 fullgångna veckor :P går in på min 38 vecka.


Planlösning på våran lägenhet.


25 Januari - Casper vakt ^^

De senaste dagarna har jag bara tagit det det lugnt för jag fick så ont i ryggen natten mellan den 22-23e och igår den 24 hade jag ont i bäcken som gjort att varje gång jag vrider eller rör mig lite i sängen så får/har jag jätte ont och det tar evigheter att vända sig.. natten till idag fick jag iaf sova ganska bra :D

Just nu sitter jag och kollar på barnprogram med lille Casper, jag och mamma är barnvakt idag :)

Vi har gjort en gubbe och sen tagit cam bilder för casper tyckte de va så kul haha :D




22 Januari - 2 år sedan <3

Just idag är det 2 år sedan min tvillingsyster gick bort.
Fast för mig känns det inte som hon är borta, går inte riktigt att beskriva, men så är det iaf.

Men visst man känner saknad det gör man.. väldigt mkt.. det va ju hon och jag, vi stod väldigt nära varandra.

Hon skulle ju inte gått bort egentligen, men det gjorde hon ändå .. :/

Ne nu orkar jag inte skriva mer.

Forever you<3



R.I.P Världens Bästa Tvillingsyster <3 

Flickan med många ansikte :) <3 




























Gravstenen




21 Januari - Lägenhet

Kollade på en lägenhet idag mitt i stan och mitt emot galleriorna.
Om vi gillade och ville ha den så fick vi den och gissa om jag gilla den :) den va fin och bra planlösning , jättestor klädkammare och vardagsrummet var jätte ljust och fint :)

Så dit ska jag och äskingen flytta :), inflyttnings datum är 1 februari, men sen vet vi inte om vi kan flytta in då för vi ville att de skulle byta tapet och göra iordning vardagsrums väggarna då de va lite "buckliga" och det skulle dom göra med för de tyckte också det inte såg så bra gjort ut. Sen ska bebis/gästrummets golv slipas och lackas :)

Sen flyttar vi nog in lite grejjer vart efter, men jag tänker inte flytta ut helt härifrån mamma o pappa förrens bebis kommit till världen.



E <3 J

20 Januari - Nytt Stjärtecken

Tydligen så finns det ett nytt stjärntecken.. och jag som varit stenbock är numera skytt :S

Aae blir inte klok på det där.. jag är och kommer förbli en stenbock!!

Fakta: Så ser ditt riktiga horoskop ut:

Stenbocken: 20 januari till 16 februari.

Vattumannen: 16 februari till 11 mars.

Fiskarna: 11 mars till 18 april.

Väduren: 18 april till 13 maj.

Oxen: 13 maj-21 juni.

Tvillingarna: 21 juni till 20 juli.

Kräftan: 20 juli till 10 augusti.

Lejonet: 10 augusti till 16 september.

Jungfrun: 16 september till 30 oktober

Vågen: 30 oktober till 23 november.

Skorpionen: 23 november till 29 november.

Ormbäraren: 29 november till 17 december.

Skytten: 17 december till 20 januari.

KÄLLA: kztv10.com.


http://www.aftonbladet.se/wendela/article8406104.ab

http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=5912226


Ny Dator

Idag fick jag en ny laptop av Äskingen, det var en försenad julklapp+födelsedagspresent :D
Den är jätte fin och jag gillar den massa :D

Det är en HP Pavilion dv6.

Älskar min lille plutt <3 

19 Januari - Mapp indelning, ekonomi

Har inte gjort mkt idag.. handlat lite mat, lagat mat och nyss vart jag klar med att ha lagt papper(räkningar) i mappar/plastfickor, så man hittar saker lite bättre.

Kollar lite hur mkt det kostar att ha lägenhet med, vad man behöver ha och vad allt kostar .. ex hemförsäkring, bredband osv osv..

Jag tycker sånt är roligt att kolla upp.. även fast man kanske inte ska ha det.. men det va sånt vi höll på mkt med i skolan .. ekonomi och hushåll och sånna saker :D



18 Januari - vad ska barnmorskan + v36 ( 35+4)

idag ska jag inte göra något speciellt.. bara ta det lungt då jag är trött, för jag sover inte så bra nu.. det blir mkt spring på toa på nätterna.. tror de beror på att bebisen ligger nere och trycker nu. Startposition!

Men det jag har gjort idag är iaf att jag tvättat, ätit frulle och stekt köttbullar och kokt makaroner till jeppej, sen så mojja han ihop det med lite smått och gott.

Just ja .. jag har ju glömt att skriva vad barnmorskan sa igår.. Jo allt såg bra ut, jag låg precis på kurvan och det var väldigt bra, så det blir ingen gigant bebis sa hon iaf :P.
Allt annat såg med bra ut, bebisen ligger lite längre ner nu med.


Vecka 36

Barnet:

Precis som en nyfödd

I den här veckan har din bebis nästan helt växt i sin skrynkliga hud. Huden är jämn och fin eftersom fettet under huden nu är fullt utvecklat. Ansiktet är lite rundare och huvudets diameter är 90 millimeter.

Nu kan din bebis göra allt som en nyfödd kan.

Hon eller han har sjunkit ned ännu lägre i ditt bäcken. Och de allra flesta ligger med huvudet nedåt. Bara ett fåtal ligger med rumpan först. Om så är fallet är det dags att försöka vända barnet.

Mamman:

Bara en månad kvar!

Nu är du på upploppet. Din livmoder når förmodligen upp till revbenen.

Runt vecka 32–34 kommer din barnmorska eller läkare att känna på magen för att avgöra hur barnet ligger därinne. Det kan ha ändrats många gånger under graviditeten. Runt vecka 34–36 lägger sig barnet vanligtvis i rätt läge och håller sig där.

Har du sett om din mage har sjunkit något? Kanske har du fått lite lättare att andas?

Även om det är lättare att andas är det inte ovanligt att du känner dig lite ledsen och irriterad vid den här tiden. Du sover förmodligen dåligt, har ont i ryggen, känner dig stor, blir andfådd av ingenting och svettas mer än vanligt. Allt det här är helt normalt, även om det inte är någon direkt tröst. Nu pratar vi om något roligare i stället; hur vet man att förlossningen har börjat?

Du har kanske redan har känt av förvärkarna? (Riktiga värkar kommer regelbundet och blir starkare och starkare med tiden. Riktiga värkar kan inte vilas bort. De upphör inte.) Ett första tecken kan vara att du får en blodblandad flytning. Det är slemproppen som släppt. Den består av ett geléliknande slem och har täckt livmoderhalsen under de senaste nio månaderna. Men det kan fortfarande dröja innan förlossningen börjar – men det är ändock ett tecken.

libero.se

17 Januari - barnmorskan och föräldra kurs 3

Sista föräldra kusren var idag, pratades om allt möjligt. Vi fick ett varistt papper med.. jag fick nio mamma råd och Jesper fick nio pappa råd.
Vi prataden om vad som behövdes tas med till BB och vad man får där.. sen lite om träning efter förlossning osv.

Jag var väldigt trött på kursen för jag hade knappt sovit nått på natten och sen fått gå upp tidigt då vi först skulle till barnmorskan 10.30 och efter det åkte vi till mimmi och väntade där tills kursen började kl 16.00.


Lite synd att kursen är slut för det va trevligt och intressant :)




16 Januari - Jesper 24 år :D

Min lilla Jesper fyller 24 år idag :D
GRATTIS väldens bästa Fästman <3



Jeppej åkte hemifrån med tio i sju bussen och åker hem med 5 över 7 bussen ikväll.. men jag gav han presenter i natt efter 24.00 och "frukost på sängen" eller man kan väl mer säga att det var natt mat :P
Sen gick jag upp med honom imorse och gjorde frukost :D

Sen när han kommer hem ska han få Marabou choklad tårta och lite smått o gott :D

Han fick inte så jätte många presenter av mig idag för han fyller ju inte på det bästa datumet i månaden precis..men när jag får pengar ska han firas!! :D

Han fick iaf några presenter som var: 1 parfymfri deodorant som han kan använda då bebis kommer och 1 deodorant, necessär och shower/shampoo flaska från cliniderm. Han fick även en stor flaska cider ( alkoholfri, ja måste ju kunna smaka ;P ), ahlgrens bilar och daim.









15 januari - Tvätt av bebissaker

Både igår och idag har jag hållit på med att tvätta bebissaker.
Jag har tvättat täcken, spjälskydd, åkpåse, sitt sak till ätstolen och sen idag fortsätter jag med att tvätta lite av vagnklädseln och skötväskan.

Igår sydde jag även klart ett örngott :D så fint blev det, jag sydde även några av jeppes byxor som är hål i och det ska jag även fortsätta med idag :)

Så det är bästa jag börjar för det är några byxor kvar :)

14 Januari - Värk i magen

Vaknade runt 03.34 idag av att jag hade så ont i ryggen så jag gick upp på toa och då kände jag att jag började på värk i magen.. lite som mensvärk fast svagare .. gick och la mig igen och det fortsatte ett tag lite till och från och magen blev lite hård.. men sen runt kavrt i slutade det, sen somnade jag om efter ett bra tag.

Nästa gång jag vaknade så berätta jag för jeppej och då gav han mig ryggmassage och duka fram frulle medans jag låg o vilade :)

Sen åkte äsking till jobbet och jag har letat efter ett par hörlurar men hittar dom inte .. men fint vart i i lådan iaf :P

Funderar på att göra lite fint i rummet kanske sätta upp en ljusmobil till bebis som jag fick av Nella :).. måste bara hitta nånstans att sätta den, funderar också på att tvätta spjälskydd till bebisens säng.. tror det va ljusrosa haha men men vad gör man om man inte har köpt något och behöver ett jo man tar det som var ens eget då man var liten.

Får köpa nytt sedan när vi får pengar. Ska även försöka inskaffa oss en 180x200 madrass till våran säng då vi bara har 2st 90x200.. och jag vill inte ha "hålet" i mitten om bebis ska sova mellan oss någon dag, då ramlar den ju i hålet.

Ja men det får vara nog med skrivandet nu..

Bai Bai

Bärsele info

Att tänka på
Förutom kvalitet och säker konstruktion ska en bärsele vara lätt att ta på samt lätt att justera under användning. Tiden det tar att få selen och barnet på plats kan också vara en avgörande faktor för otåliga barn. Självklart är komfort för både förälder och barn av stor vikt. En bärsele som effektivt fördelar tyngden mellan axlar och höft gör det möjligt att bära barnet under längre tid. Små barn bör dock inte sitta i samma ställning alltför länge.

Passform för utveckling
Bärselens passform bör främja utvecklingen av barnets rygg och höfter samt erbjuda bra stöd för huvud och nacke. En ergonomisk position är grodställningen där barnets knän är placerade högre än rumpan. I takt med att barnet växer är det en fördel om sitsens bredd kan justeras för ett komfortabelt stöd. Fram till dess att barnet på egen hand kan hålla upp huvudet, vanligtvis vid fyra månader, bör barnet placeras inåt. Då är det även lättare att ha uppsikt över andning och reaktioner. En del selar kan även bäras på ryggen eller på höften.

Små och stora testare
Smartsons testpanel består av Jenny Håkansson med Esaias, 7 månader och Magdalena Nilsson med Edith, 4 månader. Under testet visar det sig att passformen och konstruktionen av selarna skiljer sig åt. För Esaias som väger 10 kg är Infantino nästan för liten, trots maxvikt på 14,5 kg. Snabbast att ta på är Ergobaby medan Chicco visar sig svår att hantera även med manual.

5 säkerhetstips
1. Följ instruktionerna från tillverkare/återförsäljare för hur produkten ska användas.
2. För barn som ännu inte kan hålla upp huvudet ska bärsele med nackstöd användas.
3. Granska bärselens öppningar så barnet inte glider ur i benöppningar eller åt sidorna.
4. Se till att tyg inte täcker barnets näsa och mun.
5. Barnet får inte hamna i en hoptryckt ställning med hakan pressad mot dess bröst, då kan luftvägarna blockeras.
Källa: Konsumentverket


13 Januari - 2 år sedan

Just idag är det 2 år sedan Min tvillingsyster föll ihop i hallen, hon klarade sig ända till den 22e januari.

Orkar inte berätta så mkt mer om händelsen men jag kan säga att jag satt där i hallen med henne iaf och försökte få kontakt och prata o se vad som hände.

Idag ska jag till arbetsförmedlingen på möte med min handläggare... kul.. ehm .. mjae men det måste göras om man vill få pengar osv osv..



bra bilder på Michaela, en då hon var långhårig och en då hon var korthårig :) <3

11 Januari - Nya saker

Idag kom Mina och Jespers nya saker som vi beställt :D

Jag fick min symaskin och Jesper ny mus och tangentbord.
Sen fick vi en fotoram med fjärkontroll som även man kan ha musik på och filmer och screencleaner som luktar jätte gott.. den är utan alcohol osv, 16GB usb minne, Led väckarklocka, trådlösa hörlurar med inbyggd microfon, kamera stativ, Ipod dockstation med fjärkontroll..

Tror det va allt :D

Så dagen har gått åt att installaer och inpekterat alla olika sakerna :D


Nu till annat, jag sov jätte dåligt i natt.. hade värsta värken i ryggen.. nederdelen.
Så i morse fick Jesper massera mig :D

Just nu väntar jag på att Jeppej ska sluta och komma hem.. han slutar.. han har redan slutat såg jag på klockan.. men han måste vänta på 22.05 bussen hem =(.

Ska laga mat snart tror jag, som jeppej kan ha med sig till jobbet imorgon :D, sen kanske han är hungrig när han kommer hem.. inte bra att äta sent men men


10 Januari - Föräldra kurs 2

Idag var jag och Jesper på föräldra kurs 2, det pratades om förlossningen och om de olika smärtlindringarna som finns. Intressant som vanligt :)

Fick även idag se en film fast denna gång om förlossningen.

Efter kursen kollade vi om bebisen låg rätt med ultraljud och den låg precis som barnmorskan ville = Med huvudet neråt och åt höger. Men det visste jag redan att den gjorde för det har mest rört sig och sparkats på höger sida :)

Min och Jespers lille bebis :D

9 Januari - Pizza bak, symaskin

Jag och Jeppej har gjort pizza idag och den vart jätte god.. så god så att man äter för mkt och får ont i magen xD

Sen har jag kollat lite på nätet efter nödvändiga saker som man behöver..
Kollade på en symaskin, jag tycker mkt om att sy och om jag har en kan jag sy påslakan och örngott till bebben :D.
Jag kan även laga jeppes byxor som gått sönder ( kan inte sy det med vanlig nål och tråd så hoppas en symaskin kan fixa det :P)

Men alla symaskiner är så himmla dyra =(, sen finns det en och annan "billig" men då vet man ju inte om den är bra eller inte.. går den sönder lätt/mkt.. hmmm

Så då vill man ju ha något års garanti iaf :)

jaja nu ska jag glutta lite på fisbuk.. ( facebook)

Bai Bai

Let´s Dance

jeppej kom hem tidigare idag :D pappa väntade efter att han slutat på jeppej :D

Så då vart jag glad att min plutt fick komma hem tidigare :D

Jag såg även klart på Let´s dance nyss, de flesta deltagarna tycker jag om, vissa år tycker man bara om någon.

Nu ska jag se om det finns något att äta till jeppson för han va hungrig sa han nyss.. men han får allt hjälpa till att fixa mat :)

Bai Bai


vecka 35 (34+0)

Du är i vecka: 35

Du är i månad: 8

Antal graviditetsveckor och dagar: 34 veckor 0 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 42



Vecka 35

Barnet:

Det börjar bli trångt

Nu börjar det bli trångt, din bebis lägger på sig mellan 25 och 30 gram per dag, så hon eller han har inte lika mycket plats som tidigare att röra sig på. Dessutom har ditt barn kanske vänt sig så att huvudet pekar nedåt, redo för förlossningen.

Därför blir det allt mer stillsamt i magen.

Mamman:

Hud som kliar, armar som krymper

En del kvinnor får en hemsk klåda, särskilt på magen, i handflatorna och på fotsulorna mot slutet av graviditeten. Du kan lindra plågan genom att smörja in dig med fuktkräm. Eller prova att borsta med en mjuk babyborste där det kliar som värst. Berätta för din barnmorska eller läkare om det kliar mycket.

Du känner dig säkert tung och klumpig, och blir med all säkerhet lätt irriterad. Inte så konstigt. Din mage är ofta i vägen, armarna känns för korta och att hitta en bekväm sovställning verkar omöjligt. Prova att sova på sidan. Vissa strategiskt utplacerade kuddar kan också hjälpa.

Svårt att knyta skorna? Det finns bara en lösning – inga mer knytskor (eller en ständig skoknytande partner till hands). Inga klackar är modellen nu. Högklackat och platåskor är snyggt, men nu behöver du stabilitet. Fotmassage är alltid välkommet. Be din partner om assistans. På en gång. Lön för mödan, är argumentet.


www.libero.se



Gravid vecka 35, http://www.vardguiden.se/Tema/Gravid

Barnet

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.

Mamma

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du kan ha ökat mellan cirka elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men börja också att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Du kan också börja kika på vårt tema om Barn och föräldrar, eller känns det för overkligt? Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.

Prata om förlossningen

Det är viktigt att prata igenom förlossningen med sin partner och vilka förväntningar ni båda har. Även om ni tror att ni är överens kan det vara bra att verkligen stämma av och se att det är så. Är det andra eller tredje barnet kanske ni har förutfattade meningar som behöver vädras. Väntar du barn utan en partner är det bra att prata med den du tänkt ta med dig, vare sig det är en doula, kompis eller förälder. En doula är en person som fött barn själv som du känner förtroende för som kan följa med och vara ett stöd för dig och din medföljare vid förlossningen.

Pappa/partner

Det är hög tid att förbereda dig för förlossningen. Din partner har förmodligen redan börjat nedräkningen. Det är bra om ni kan prata om vilket stöd din partner vill ha av dig vid förlossningen, men även av barnmorskan och personalen. Du kan kanske be din partner skriva ner hur hon skulle vilja att förlossningen genomförs. Den lappen kan ni lägga med i förlossningsjournalen. Vill hon föda i några speciella ställningar? Vilken slags smärtlindring kan hon tänka sig och inte? Vill hon ha musik på rummet? Prata igenom detta nu eftersom det inte blir så mycket tid under förlossningen.

Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 35 är det dags för ännu ett besök hos barnmorskan som känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde. Om barnet inte ligger med huvudet neråt, görs en extra kontroll nästa vecka för att eventuellt försöka vända barnet i  graviditetvecka 36-37.

Vändning:

Om barnet efter graviditetsvecka 36 inte ligger med huvudet neråt brukar vändningsförsök göras. Detta görs i så fall på kvinnokliniken. Vändningen utförs av läkare som med hjälp av sina händer utanpå din mage försöker vända barnet till huvudläge. Din barnmorska beställer tid åt dig och informerar vidare om ingreppet.

7 Januari - Jeppe jobb

idag börjar äskingen jobba kvart i 3 och slutar kanske runt halv nio.. butiken stänger ju 8.

Så då kommer inte jeppe hem förrens sent =( på en fredag.. men men inget att göra åt.
Han får vänta till 22.05 bussen o sen tar det väl kanske 40 min hem.

Skulle va skönt att ha en lägenhet i stan, men det kommer det med snart kan man hoppas :D

Filmen igår var mkt bra, man trodde man visste vad som skulle hända och hur allt skulle sluta men icke. Man hade väl nån aning men inte riktigt.

Det va mkt trevligt igår:D

6 Januari - The Tourist

Sitter i stan och väntar på att jeppe ska komma hit till schelkes lägenhet, han är på stan och fikar och gör annat med hans fd klasskompis :)

Sedan vid 19.00 ska vi på bio med min bror och han fru :)
Vi ska se The tourist.

Efter den får vi se vad som händer om vi äter något eller så.

Bai Bai

5 Januari - Fortsättning bb väskan

Slapp dag idag, jeppe har varit ledig :d
Vi har tagit det lungt och spelat spel nästan hela dagen :D
Vi har även bytt i sängen för idag ska vi börja sova med bebisens snuttefilt och diinglisen( speldosan)

Jag har även fortsatt att packa bb väskan ( väskorna), vi har en stor väska till mig och jesper, en liten till bebis och sedan en " handväska".

Snart klart med allt.. ska bara vänta på att tvättmaskin och sådans ska bli klart.
Sen det sista som jag lägger i väskan /orna är det då vi precis ska åka in, så som mödravårds journalen, plånbok och resten av matsäcken osv.

Så det har varit min dag.

Jeppe åkte in till stan då det är möte 20.30 på hans jobb.. måste va så sent för då har butiken stängt. lite trist att det är så sent men men.

Nu ska jag dricka vatten för börjar få lite huvudvärk, ska duscha med så kasnke det går över. Har nog hållit på lite för mkt.. suck!

Har även kollat på gamla bilder kom jag på nyss :P

Några bilder på mig och min borsson när han va liten fjant:D



3 Januari - Bebis tvätt

Idag har jag tvättat alla bebiskläder och sånt .. tror iaf att det va alla kläder jag tvättat.. ja, förrutom någon overall :P

Ska nog fortsätta packa bb väskan imorgon då allt är rent och torrt.

Just nu sitter jag och väntar på att pausen ska sluta så jag kan kolla klart på Familjen Annorlunda på tv.

Bebis har i flera dagarn nu sparkat och rört sig nästan hela tiden.
Började redan i förrgår med att röra sig mkt.
Det är mysigt men oxå lite jobbigt då den trycker och håller på så de gör lite ont :P



bild tagen 27 December 2010

2 Januari - Bio

Jag och Nella gick på bio vi såg Narnia filmen i 3.D inte de bästa 3D effekterna men filmen var bra ändå :D

Gjorde inte så mkt mer den dagen :P

Gravid: Hur vet jag när förlossningen börjar?

Hur vet jag när förlossningen börjar?

Varje förlossning är unik och det går egentligen inte att säga exakt när den börjar. En förlossning är mer som en process än en enstaka händelse, en rad fysiologiska förändringar i kroppen som samverkar för att hjälpa barnet ut. Om förlossningen verkligen startat kommer en eller flera av dessa saker att hända:

• Livmoderhalsen blir successivt tunnare och mjukare, för att till slut utplånas helt och vidgas upp till 10 centimeter.

• Värkarna kommer med regelbundna, allt kortare intervall och blir längre och mer intensiva i styrka.

• Du kan få en ihållande smärta i ryggslutet, ofta i kombination med en krampliknande smärta i magen, ungefär som innan menstruationen börjar.

• Vissa märker också att den så kallade slemproppen lossnar, som en slemmig, brunaktig eller blodblandad flytning. Om slemproppen som täpper till livmoderhalsen lossnar kan det betyda att förlossningen är nära, men det kan också vara flera dagar kvar. Det är i alla fall ett tecken på att det händer något.

Vattnet går, men bara om det åtföljs av värkar.

När ska jag kontakta förlossningsavdelningen?

Du har säkert diskuterat med din barnmorska om vad du ska göra när du tror att förlossningen börjat. Om du tror att det är dags ska du inte tveka att ringa. Barnmorskor är vana vid att få telefonsamtal från kvinnor som undrar om förlossningen börjat och som behöver vägledning, det ingår i deras jobb. De kan faktiskt också utläsa en hel del från ditt tonläge och röst, därför är det bra att prata med dem. De brukar vilja veta hur tätt värkarna kommer, om du kan prata medan värken varar och om du har några andra symptom.

Om fosterhinnorna brustit och vattnet gått, eller om du tror att du läcker fostervatten, ska du ringa till förlossningsavdelningen. Du ska också tala om ifall du märkt att ditt barn rör sig mindre, eller om du har någon blödning från underlivet (om det inte bara handlar om en liten, blodblandad, slemmig flytning), feber, svår huvudvärk, synrubbningar eller buksmärta. Om det är något annat du är orolig för ska du inte tveka att fråga. På BabyCenter finns en lista på olika graviditetssymptom du ska ta på allvar.

Vad ska jag göra i början av förlossningen?

I början av förlossningen är väldigt viktigt att äta och dricka mycket, eftersom en förlossning kräver samma mängd energi som ett maratonlopp. Växla mellan att gå och vila, eller prova att ta en varmt bad eller en dusch. Det kan ibland lindra smärtan. Om du kan, passa på att vila så att du förbereder dig för arbetet som väntar.

Kan man ha värkar utan att förlossningen har börjat?

Ja. Det är till och med ganska vanligt och beror vanligtvis på att latensfasen är lång. Om livmoderhalsen inte har öppnats (det kan läkaren eller barnmorskan se vid en undersökning), värkarna är oregelbundna och inte ökar i styrka eller om smärtan i magen eller ryggen lätt kan lindras med hjälp av ett varmt bad eller massage har förlossningen inte börjat än.
Vi hörde talas om en mamma som hade kraftiga värkar i tre dagar innan förlossningen officiellt var i gång. Värkarna var visserligen smärtsamma, men helt oregelbundna och oförutsägbara, med olika långa mellanrum på fem till åtta minuter. När vattnet till slut gick grät hon av lättnad och hoppades att förlossningen äntligen hade börjat. Det hade den.

Kan jag veta om förlossningen är nära?

Ibland. Även om du förmodligen är lyckligt ovetande om vad som händer, börjar kroppen förbereda sig för förlossningen upp till en månad innan det är dags. När förlossningen verkligen startar har livmoderhalsen på vissa kvinnor redan börjat vidgas och tunnas ut.

Andra tecken på att förlossningen börjar närma sig kan vara:

• Magen sjunker ner och barnets huvud fixeras (när barnets huvud börjar lägga sig i rätt läge i bäckenet), men hos omföderskor händer inte alltid det förrän värkarbetet startar

• Ökade flytningar från underlivet

• Slemproppen lossnar (en brunaktig eller blodblandad, slemmig flytning)

• Mer frekventa och tydligt mer intensiva förvärkar (Braxton Hicks kontraktioner)




Skrivet för Sverige Godkänt av BabyCenters medicinska rådgivare




Bildbomb från December 2010, Julen, födelsedag, Nyår




Dessa örhängen gjorde jag själv :), inte världens finaste men men ^^


Gjorde en liten ängel med


Hann inte ta kort då alla 3 katterna satt åt samma håll, så får duga med att 2 av katterna sitter så :P


Jeppe fick några paket på morgonen av mig :D

en skjorta



och en t-shirt :D



Såhär såg jag ut på Julafton :)



Lilla luna på julafton :), alla katterna fick ett röttband, även hundarna :D


Tomten kom på taket ^^


Och Casper fick julkpappar :D



Luna sitter och kollar ut om det kommer nån katttomte :P


Gibbe :)


Jesper va tomtenisse utdelare. Denna fick han av mamma o mig :D


Massa snö hos lilla Miggis :)
Med blixt


utan blixt


Detta är julklapparna som jag bara köpt, finns massa mer i påsarna som står :)


När resten av familjen fått dit deras julkpappar :)




Strumpan i paradiset :D




Några av Mina julklappar jag fick :D
orkade inta packa upp allt, sen fick jag flera av samma sak, men visade bara en av dem.














Min Födelsedag ( 2 dagar efter jul :P)

I mina paket fick jag en massa olika saker bla vattenkokare, gör dina egna tvålar, presentkort, barbapapa dvder, äppel delare, godis+behållare, rpliga drinkpinnar, sockar till bebis, roliga salt och peppar kvarnar osv.






Migges fick oxå paket :)




Helt utmattade efter all paket öppning :P



Snövits tårta




Rulltårta bakelsena.








Såhär såg jag ut på Min 20års dag :)


Mina pluttar och jag :D




Nyår

Brylepudding







Maten


Utan blixt


Bacon inlindad kyckling med fetaost, potatisgratäng med massa gottit i och sallad :D


Min äsking med lilla Findus och My :D

1 Januari 2011

Nu har klockan slagit 24.00

och nu är det den 1 Januari 2011, jag hoppas på ett bra år :D

Jag och Jesper firar även 2 år och 6 månader ihop.

sen är det inte långt kvar till bebis kommer :D


Gott Nytt år alla :D






Profilbild=bloglovin nu